Parket v kuhinji - da ali ne

Kuhinja je ena najpomembnejših prostorov v hiši. Za mnoge kuhinja ni samo shranjevanje hrane in pripravljanje obrokov. Je veliko več. Je prijetno središče družinskega življenja. Tu se sreča celotna družina. Vse bolj priljubljen je trend »ameriške kuhinje«, kjer se kuhinja povezuje z jedilnico in dnevno sobo.

Poseben pomen pri opremljanju celotnega bivalno-jedilnega prostora so tla. In vse bolj priljubljena so lesena tla, predvsem parket. Parket v kuhinji - se boste morda vprašali?

Na to vprašanje lahko odgovorimo zelo enostavno: Parket v kuhinji? Da, zagotovo!

Zlasti za kuhinjo je robusten naravni material zelo dobra izbira. Parket ne samo, da je lep in dekorativen, ampak tudi absorbira toploto in uravnava vlago. Majhne »špranje«, ki jih ne opazite in jih zato ne obrišete, vpije les in kasneje sprosti vlago. In večjih "nesreč" lahko vseeno obrišete - ne glede na to, ali so tla iz lesa ali ploščic. Poleg tega velja, da parket velja za odporen in trpežen. Če parket, tako kot vse druge talne obloge redno in pravilno vzdržujete, vam bodo lesena tla v kuhinji zagotovo dala dolgotrajen užitek.

 

Najbolj primeren parket v kuhinji je trd les, mehek les ni primeren. Ne priporočamo javorja ali bukve.

Priporočene vrste lesa za talno oblogo v kuhinji sta hrast in jesen.

Najbolj priporočljiv parket v kuhinji je oljen hrast.

Parket spada med zelo praktične talne obloge, saj se ga lahko večkrat obnovi in se mu povrne prvoten izgled.

Olje ohranja naravni videz lesa, lesu zagotavlja zaščitni sloj, ki parketu nudi maksimalno zaščito pred vodo in umazanijo. Olje je enostaven za nanos in

vzdrževanje in ne ustvarja filma na površini parketa. Celo morebitna lokalna popravila na oljenem parketu so lažja.

 

"Parket v kuhinji ne samo da izgleda odlično, temveč je več kot primerna talna obloga ravno za ta prostor. Če parket pravilno in redno vzdržujete, boste v njem uživali zelo dolgo!"Sandra Tibaut, 
Parketarstvo in trgovina Tibaut 
Izpolnite spodnji obrazec in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vasOsebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Tibaut d.o.o. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.
Zastopamo znamke: