Parket in hišni ljubljenčki?

Mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov-psov in mačk se sprašujejo ali je parket primerna talna obloga. Štirinožni ljubljenčki se morajo počutiti udobno, hkrati pa se tla ne smejo poškodovati. Kombinacija parketa in muck je skoraj vedno neškodljiva. Kombinacija parketa in večjih psov je omejena. Potrebno je izbrati tako vrsto parketa in površinsko obdelavo, da ne bo prihajalo do poškodb.


Težave z živalskimi kremplji
Parket je mucam prijazna talna obloga. Muce prask v parketu ne povzročajo.

Večje vprašanje so psi in pasji kremplji (predvsem pri večjih psih). Večji psi lahko povzročijo praske na parketu.

Lakiran parket je občutljivejši od oljenega parketa. Naoljena tla je mogoče ponovno naoljiti, manjše praske je mogoče sanirati.

Psi načeloma povzročajo več hrupa, kot muce. Na parketu se lahko sliši vsak trik, skakanje in hiter tek. Ljubitelji psov običajno sprejmejo te hrupe, vendar tisti, ki jih hrup moti, lahko dele kjer se pes pretežno giblje, prekrijejo s preprogo, ki je lahko tudi kot dekorativni element v stanovanju.


Težave pri mladičkih
Težave, ki se lahko pojavijo pri mladičkih je, da še nimajo popolnega nadzora nad telesnimi funkcijami-uriniranjem. Če se nesreča zgodi, obrišite tla čim hitreje. Manj časa kot ima urin, da prodre v parket, manjše bodo poškodbe parketa (črne lise).

Če se še dotaknemo vprašanja hišni ljubljenčki- dlake-parket. V tem primeru se parket bistveno bolje odnese, kot npr. preproga. Preprečiti izgubo dlak pri hišnih ljubljenčkih ni možno. S parketa pa dlake lahko odstranimo zelo hitro. Iz naše ponudbe priporočamo ENJO komplet, ki zelo hitro in učinkovito pobere dlake. (povezava)

Pomembno je še poudariti, da pri lakiranem parketu lahko pes zdrsne. To je seveda odvisno od temperamenta psa. Morda se mlademu psu zdi super, da lahko parket uporablja za dodatno igralno površino. Stari psi, ki imajo lahko težave z ravnotežjem ali na splošno z gibanjem, postanejo še bolj negotovi.


Zaključek

Pred nakupom parketa je pomembno razmisliti, katerim zahtevam mora ustrezati talna obloga. Najbolje je, da se natančno seznanite o različnih vrstah parketa-lesa ter njihovimi lastnostmi.

Pri hišnih ljubljenčkih je najbolj priporočljiv oljen parket. Oljena tla je mogoče dobro negovati in če so že nekaj časa vidne praske, lahko oljen parket lažje saniramo, kot lakiranega. Pomembna je tudi izbira lesne vrste. Najprimernejši je hrastov parket.

Oglejte si našo ponudbo parketa in ostalih talnih oblog in izberite pravo zase in vašega hišnega ljubljenčka.Sandra Tibaut, 
Parketarstvo in trgovina Tibaut 
Izpolnite spodnji obrazec in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vasOsebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Tibaut d.o.o. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.
Zastopamo znamke: