Vinil ali laminat - katero talno oblogo izbrati?

Želite položiti novo talno oblogo v svojem domu in ne veste ali bi se odločili za vinilno talno oblogo ali laminat? V nadaljevanju vam bomo prikazali prednosti in slabosti obeh talnih oblog, da se boste lažje odločili.

Tako laminat, kot vinil imata svoje prednosti in slabosti. Pogosto je stvar okusa, katera tla se zdijo boljša. Tudi namen igra zelo pomembno vlogo.

Vinil je priljubljena talna obloga zaradi vodoodpornih lastnostih. Je cenejši od parketa (obstajajo razne imitacije vinila, ki spominja na parket) in je kot nalašč za prostore z večjimi obremenitvami. Poleg tega obstajajo različni vzorci vinila, ki lahko osreči vsak, še tako zahteven okus.

Najdete lahko pestro izbiro vinilnih talnih oblog. V obliki ploščic, naravnega kamna ali lesa. Vinilna talna obloga z lesnim dekorjem je skoraj neločljiva od pravega lesenega poda.

Spodnji sloj vinilne talne obloge je bolj zaščiten pred vlago, kot laminat, saj je vinilna talna obloga sestavljena iz vlago odpornega materiala.

Laminat vsebuje določeno količino lesa in les ima ob prisotnosti vlage lastnost nabrekanja. V kopalnici zato vedno položite vodoodporen vinil, če se odločate med tema dvema talnima oblogama.

Vinilne talne obloge imajo številne prednosti. Je antibakterijski in zato ne zagotavlja zadrževanje bakterij in mikrob. Dno vinilne talne obloge ima optimalne higienske lastnosti in je primerno za alergike. Poleg tega je vinil nežen za sklepe zaradi svoje mehkobe in elastičnosti.

Vinil je enostaven za čiščenje, ima boljšo zvočno izolacijo, kot druge talne obloge.

V osnovi je vinil na več načinov boljša izbira. V nadaljevanju vam ponujamo pregled.


Prednosti in slabosti laminata:

Prednosti laminata Slabosti laminata

-enostaven za namestitev in enostaven za odstranjevanje

-čvrstejši in močnejši

-ekološko prijazno odstranjevanje

-občutljivo na vlažnost

-dodatna izolacija, ki je potrebna kot zvočna izolacija

-zagotavlja gnezdišče bakterij
Prednosti in slabosti vinila:

Prednosti vinila Slabosti vinila

 -toplejši kot laminat

-bolj primeren v vlažnih prostorih

-bolj ugoden pri hoji (za sklepe)

-samolepilnih vinilnih talnih oblog je težje odstraniti

-vinilna tla izdelana zunaj EU lahko vsebujejo škodljive dodatkeSandra Tibaut, 
Parketarstvo in trgovina Tibaut 
Izpolnite spodnji obrazec in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vasOsebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Tibaut d.o.o. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.
Zastopamo znamke: