Gotovi parket - dvoslojni ali troslojni?

Dvoslojni gotov parket

Ta vrsta gotovega parketa je narejena iz dveh slojev lesa - tako imenovani obrabni sloj in podloga. Obrabna plast je vidna površina in je sestavljena iz trdega, optično še posebej lepega lesa. Najkvalitetnejša in stabilna podloga je križno vezana brezova plošča. Ostale podlage so ponavadi cenejše vrste lesa, kot so smreka, bor, jelka, ki imajo dobre statične lastnosti. Dvoslojni gotovi parketi so vedno izdelani s sistemom pero utor ali klik, obdelani z barvami, navadnimi olji ali laki.

 

Troslojni gotovi parket

Tovrstni gotovi parket je sestavljen iz treh funkcionalnih slojev. Pod obrabno plemenito plastjo se nahaja srednja plast, katera je običajno narejena iz smreke ali jelke, lahko pa je tudi narejena iz MDF ali HDF materialov. Spodnja plast je običajno narejena iz smreke ali jelke, katere lesne rasti so poravnane v isti smeri kot lesne rasti plemenitega zgornjega dela parketa.

 

Da bi našli ustrezen parket za svoje zahteve, morate pred nakupom skrbno pretehtati vse prednosti in slabosti različnih sistemov. Različice parketa se razlikujejo po videzu, obremenitvi, življenjski dobi, uporabi in ceni.

 

Za več informacij pokličite 040 463 350.


Sandra Tibaut, 

Parketarstvo in trgovina Tibaut 

Izpolnite spodnji obrazec in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vasOsebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Tibaut d.o.o. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.
Zastopamo znamke: