Parket v kuhinji - da ali ne

Kuhinja je ena najpomembnejših prostorov v hiši. Za mnoge kuhinja ni samo shranjevanje hrane in pripravljanje obrokov. Je veliko več. Je prijetno središče družinskega življenja. Vse bolj priljubljen je trend »ameriške kuhinje«, kjer se kuhinja povezuje z jedilnico in dnevno sobo.

Poseben pomen pri opremljanju celotnega bivalno-jedilnega prostora so tla. In vse bolj priljubljena so lesena tla, predvsem parket. Parket v kuhinji – se boste morda vprašali?

Parket v kuhinji? Da, zagotovo!

Zlasti za kuhinjo je robusten naravni material zelo dobra izbira. Parket je lep, dekorativen, odporen, trpežen, absorbira toploto in uravnava vlago. Če parket, tako kot vse druge talne obloge redno in pravilno vzdržujete, vam bodo lesena tla v kuhinji zagotovo nudila dolgotrajen užitek.

Les naj bo trd

Najbolj primeren parket v kuhinji je iz trdega lesa, kot sta hrast in jesen. Parket iz bukve ali javorja nista primerna, saj je njun les premehak.  Najbolj priporočljiv parket v kuhinji je oljen hrast.

Nega parketa v kuhinji

Parket spada med zelo praktične talne obloge v kuhinji, saj se ga lahko večkrat obnovi in se mu povrne prvoten izgled. Redno oljenje ohranja naravni videz in zagotavlja zaščitni sloj, ki parketu nudi maksimalno zaščito pred vodo in umazanijo. Nanos olja za parket je enostaven in na površini parketa ne ustvarja filma. Morebitna lokalna popravila na oljenem parketu so lažja.

Potrebujete dodatne informacije ali nasvet?

Veseli bomo tudi vašega klica.

Sandra Tibaut,

Parketarstvo in trgovina Tibaut

sandraface_krog3

Preberi še

V čem se razlikuje masivni parket od gotovega parketa?

Parket je zaradi svoje trpežnost in dolge življenjske dobe zelo priljubljena talna obloga. Izbirate lahko med različnimi vrstami parketa in načini polaganja. V članku vam bomo predstavili razliko med ...

Preberite več

Kakšna je razlika med dvoslojnim in troslojnim gotovim parketom

Dvoslojni gotov parket je narejen iz dveh slojev lesa – obrabnega sloj in podloge. Obrabna plast je vidna površina in je sestavljena iz trdega, optično še posebej lepega lesa. Naj kakovostnejša in ...

Preberite več

Protokol priprave tal pri polaganju parketa in vinila

Z vami delimo napotke za pripravo tal pred polaganjem parket ali vinila. Polaganje poteka po treh korakih: priprava tal oziroma estriha in vgradnja ogrevalnih cevi, 21 dnevno mirovanje in sušenje estriha ...

Preberite več