Nasveti

Parket v kuhinji - da ali ne

Kuhinja je ena najpomembnejših prostorov v hiši. Za mnoge kuhinja ni samo shranjevanje hrane in pripravljanje obrokov. Je veliko več. Je prijetno središče družinskega življenja. Vse bolj priljubljen je trend »ameriške kuhinje«, kjer se kuhinja povezuje z jedilnico in dnevno sobo.

Poseben pomen pri opremljanju celotnega bivalno-jedilnega prostora so tla. In vse bolj priljubljena so lesena tla, predvsem parket. Parket v kuhinji – se boste morda vprašali?

Parket v kuhinji? Da, zagotovo!

Zlasti za kuhinjo je robusten naravni material zelo dobra izbira. Parket je lep, dekorativen, odporen, trpežen, absorbira toploto in uravnava vlago. Če parket, tako kot vse druge talne obloge redno in pravilno vzdržujete, vam bodo lesena tla v kuhinji zagotovo nudila dolgotrajen užitek.

Les naj bo trd

Najbolj primeren parket v kuhinji je iz trdega lesa, kot sta hrast in jesen. Parket iz bukve ali javorja nista primerna, saj je njun les premehak.  Najbolj priporočljiv parket v kuhinji je oljen hrast.

Nega parketa v kuhinji

Parket spada med zelo praktične talne obloge v kuhinji, saj se ga lahko večkrat obnovi in se mu povrne prvoten izgled. Redno oljenje ohranja naravni videz in zagotavlja zaščitni sloj, ki parketu nudi maksimalno zaščito pred vodo in umazanijo. Nanos olja za parket je enostaven in na površini parketa ne ustvarja filma. Morebitna lokalna popravila na oljenem parketu so lažja.

Potrebujete dodatne informacije ali nasvet?

Veseli bomo tudi vašega klica.

Sandra Tibaut,

Parketarstvo in trgovina Tibaut

sandraface_krog3

Preberi še

Parket in hišni ljubljenčki

Mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov, psov in mačk se sprašujejo ali je parket primerna talna obloga. Štirinožni ljubljenčki se morajo počutiti udobno, tla pa se ne smejo poškodovati. Kombinacija ...

Preberite več

Nega lesene terase

Lesena terasa je lahko čudovit podaljšek dnevno bivalnega prostora in osrednji prostor za druženje zunaj. Redna nega in vzdrževanje lesene terase podaljša njeno življenjsko dobo in nudi varno uporabo. ...

Preberite več

Sušenje estrihov

Pred polaganjem talnih oblog, pa naj bodo iz parketa ali vinila je potrebo tla ustrezno pripraviti in estrihe popolnoma izsušiti. Talne obloge položene na mokre estrihe bo težko lepiti in bodo odstopale, v ...

Preberite več