Parket v kuhinji - da ali ne

Kuhinja je ena najpomembnejših prostorov v hiši. Za mnoge kuhinja ni samo shranjevanje hrane in pripravljanje obrokov. Je veliko več. Je prijetno središče družinskega življenja. Vse bolj priljubljen je trend »ameriške kuhinje«, kjer se kuhinja povezuje z jedilnico in dnevno sobo.

Poseben pomen pri opremljanju celotnega bivalno-jedilnega prostora so tla. In vse bolj priljubljena so lesena tla, predvsem parket. Parket v kuhinji – se boste morda vprašali?

Parket v kuhinji? Da, zagotovo!

Zlasti za kuhinjo je robusten naravni material zelo dobra izbira. Parket je lep, dekorativen, odporen, trpežen, absorbira toploto in uravnava vlago. Če parket, tako kot vse druge talne obloge redno in pravilno vzdržujete, vam bodo lesena tla v kuhinji zagotovo nudila dolgotrajen užitek.

Les naj bo trd

Najbolj primeren parket v kuhinji je iz trdega lesa, kot sta hrast in jesen. Parket iz bukve ali javorja nista primerna, saj je njun les premehak.  Najbolj priporočljiv parket v kuhinji je oljen hrast.

Nega parketa v kuhinji

Parket spada med zelo praktične talne obloge v kuhinji, saj se ga lahko večkrat obnovi in se mu povrne prvoten izgled. Redno oljenje ohranja naravni videz in zagotavlja zaščitni sloj, ki parketu nudi maksimalno zaščito pred vodo in umazanijo. Nanos olja za parket je enostaven in na površini parketa ne ustvarja filma. Morebitna lokalna popravila na oljenem parketu so lažja.

Potrebujete dodatne informacije ali nasvet?

Veseli bomo tudi vašega klica.

Sandra Tibaut,

Parketarstvo in trgovina Tibaut

sandraface_krog3

Preberi še

Kako izračunam, koliko talne obloge potrebujem?

Za vas smo pripravili navodila kako izmeriti velikost sobe, da boste naročili pravo količino izbrane talne obloge. Zelo je namreč nerodno, če vam pri vgradnji zmanjka materiala.Za izmero površine sobe in ...

Preberite več

Kako položiti parket - plavajoče ali z lepljenjem

Glede načina polaganja parketa se pojavljajo mnoga vprašanja, še posebej, kadar želite pod talne obloge položiti tudi talno gretje. V članku vam bomo prikazali razliko med plavajočim in lepljenim ...

Preberite več

Vzdrževanje oljenih lesenih talnih oblog

KAKO VZDRŽEVATI OLJENE LESENE TALNE OBLOGE? Dobri skrbniki doma vedo, da oljena lesena tla potrebujejo redno nego. Življenjsko dobo oljene lesene površine boste podaljšali z vzdrževalnim oljem ali oljem ...

Preberite več