Nasveti

4 pravila čiščenja in vzdrževanja parketa

Parket je ena najbolj priljubljenih talnih oblog ne le zaradi visoke kakovosti in estetskega videza, ampak tudi zaradi prijetnega vzdušja, ki ga les daje prostoru.

Da bo vaš parket dolgoročno ohranil sijaj, priporočamo, da ste pri vzdrževanju dosledni in upoštevate 4 osnovna pravila nege parketa.

 

1.pravilo:

Pri čiščenju parketa se izogibajte uporabi agresivnih sesalnikov in grobih ščetk, ki bi lahko na lesenih tleh pustili praske.

2.pravilo:

Uporabljajte izključno sredstva za čiščenje parketa. Čistilna sredstva, ki vsebujejo amoniak,  belilni klor ali druge škodljive snovi, lahko trajno poškodujejo zaščitno plast lesa.

3.pravilo:

Po razlitju tekočine je potrebno parket takoj pobrisati do suhega.

4.pravilo:

Uporabljajte posebne izdelke za nego. Obstajajo posebna negovalna sredstva za obdelan parket, ki vsebujejo ustrezne snovi, ki parket ščitijo in mu dajejo plemenit sijaj.

Priporočamo profesionalne izdelke iz naravnih vlaken ENJO in kakovostna čistila za nego in vzdrževanje sijaja parketa ARTELIT. 

Dobrodošli, da nas pokličete ali nam pišete in z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Potrebujete dodatne informacije ali nasvet?

Veseli bomo tudi vašega klica.

Sandra Tibaut,

Parketarstvo in trgovina Tibaut

sandraface_krog3

Preberi še

4 pravila čiščenja in vzdrževanja parketa

Parket je ena najbolj priljubljenih talnih oblog ne le zaradi visoke kakovosti in estetskega videza, ampak tudi zaradi prijetnega vzdušja, ki ga les daje prostoru. Da bo vaš parket dolgoročno ohranil ...

Preberite več

Vidni ali skriti način vijačenja lesenih teras

Les je daleč najbolj priljubljen material za zunanje talne obloge. Podlaga iz lesa ustvarja občutek domačnosti in ustreza vsakemu slogu in ambientu. V našem razstavno-prodajnem salonu lahko izbirate med ...

Preberite več

Sušenje estrihov

Pred polaganjem talnih oblog, pa naj bodo iz parketa ali vinila je potrebo tla ustrezno pripraviti in estrihe popolnoma izsušiti. Talne obloge položene na mokre estrihe bo težko lepiti in bodo odstopale, v ...

Preberite več